Creare site web, realizare site de prezentare

În 2023 printre cele mai căutate lucruri pe internet a fost “cum să faci bani de acasă?”. Tendințele se păstrază și în acest an căci există o mulțime de posibilități prin care te poți folosi de o conexiune stabilă la internet pentru a obține un venit pasiv, iar una dintre ele începe cu crearea unui site web. De ce ai nevoie, cum să faci asta pas cu pas și ce beneficii îți oferă un site web sau de prezentare, vei afla cu ajutorul acestui articol.

Cum să-ți creezi un site web?

Pentru a te bucura de un website complet funcțional pe care să-l și monetizezi, vei avea nevoie desigur, de o idee de afacere. Cei mai mulți oameni fac bani în online construindu-și propria afacere, fie că vorbim de un site de prezentare unde poți oferi diferite servicii sau de un magazin online prin intermediul căruia poți vinde produse către clienții din online. La baza unui site se afla achiziția unui domeniu și a hosting-ului care sunt obligatorii pentru un site să fie funcțional. Află detalii pe pagina noastră www.carpaticweb.ro/creare-site-prezentare.

Dar desigur, pentru a putea avea un venit constant, va trebui să înfințezi inclusiv o firmă pentru a fi în legalitate (PFA, SRL, etc.) care vine la pachet cu un nume, o serie de date fiscale și de contact pe care le poți transforma în imaginea brandului tau. Prin urmare, după crearea unui site web și a unei firme, poți avea o afacere online de succes care necesită marketing și promovare online (și offline) pentru a-ți putea dezvolta corespunzător busniess-ul.

De ce ai nevoie pentru a crea un site web?

În procesul de creare a unui site web se regăsesc multe variabile importante. De exemplu, îți sugerăm în primul rând să alegi o firmă de încredere cu care să colaborezi pentru realizarea unui site, respectiv pentru partea de hosting și domeniu. Vei dori ca site-ul tău să funcționeze fluent, fără blocaje și să aibe o calitate corespunzătoare nevoilor tale. Prețul pentru un site web poate porni de la câteva sute de euro și poate ajunge până la câteva mii de euro în funcție de numărul de pagini, design, funcționalități etc. Pentru creare un site vei avea nevoei de datele de contact ale firmei, date fiscale, descrierea acitvității firmei, despre noi, descrierea servicilor sau a produselor comercializate, și câteva poze reprezentative pentru activitatea firmei tale.

În aceste cheltuieli nu vorbim doar de partea efectivă de creare a site-ului, ci și de cele necesare ca acesta să fie funcțional și să genereze venituri. În funcție de necesități și de firma cu care vei alege să colaborezi, poți obține un preț bun pentru site-ul de prezentare pe care să-l acoperi din fonduri proprii, dar mai poți accesa și fonduri europene nerambursabile din partea Uniunii Europene pentru care există un program anual de finanțare, iar majoritatea proiectolor care presupun înfințarea unei afaceri noi sau start-up includ necesitatea creării unui site de prezentare sau magazin online.

Ai nevoie și ca denumirea aleasă a site-ului sau domeniul, implicit logo-ul și brandul în ansamblu, să reflecte profesionalism și specificul afacerii tale. Alege nume și adrese web care să reflecte ideea de business și să fie ușor de reținut. Nu uita că modul de prezentare sau bradn-ul este un prim pas către a câștiga încrederea clienților. Procesul de creare a unui site de prezentare diferă în funcție de dorințe și de tipul afacerii.

Site-ul web trebuie să se încarce rapid, să poată fi accesat de pe calculator, dar și de pe toate tipurile de dispozitive mobile (iOS, Android si Windows). Nu uita să pui la dispoziție și diferite posibilități de plată online și offline, să ai o politică GDPR și de funcționare cât mai transparentă și să definești cât mai detaliat, clar și coincis activitatea propriu-zisă.

Cum pot monetiza o afacere online prin intermediul unui site web?

Există mai multe idei pe care le poți pune în aplicare pentru a crea un business online de succes. În primul rând, trebuie să pornești de la ceea ce îți place și de la lucrurile pe care știi să le faci cel mai bine se spune în general. De exemplu, dacă cochetezi cu fotografia și videografia, poți opta pentru o carieră în domeniu și să realizezi un site web însoțit de un portofoliu de prezentare. O altă sugestie ar fi comercializarea unor produse diverse de la terți, în sistem dropshipping sau B2B.

Dacă creezi diferite articole handmade e o idee extraordinară pe partea de digitalizare a afacerii să te extinzi de la o simplă pagină pe Facebook sau Instagram, la un business ca la carte, cu un site de prezentare profesionist. Altfel te vor vedea clienții noi tot mai pretențioși când îți expui creațiile pe pagina de Facebook vs. site de prezentare ce oferă mai multă încredere și o prezentare mai bună.

Nu uita, desigur, că pentru a ieși în evidență vei avea nevoie pe partea de web design de o secțiune “Despre noi” bine pusă la punt în care îți poți evidenția punctele forte, aspectele prin care te diferențiezi de concurență și orice alt detaliu relevant pentru a câștiga încrederea potențialilor clienți. De asemenea paginile de servicii sau produse reprezintă un aspect important.

Suplimentar e necesar să investești timp pentru promovare online pe platformele cele mai accesate astfel încât să capeți vizibilitate, asta dacă nu deții deja astfel de pagini. Fă-ți un plan și pentru optimizarea SEO și un plan de conținut pentru blog ca să îți crești vizibilitatea. Poți solicita inclusiv ajutorul unui specialist.

În cazul comercializării de produse, o formă de profesionalism este și realizarea de fotografii de prezentare produse profeionale, clip-uri de prezentare ale echipei.

Prin urmare, un site web te poate ajuta să-ți duci o pasiune la un alt nivel și să creezi un business pe care să-l dezvolți confortabil din orice colț al lumii te-ai afla. Poți porni de la zero, cu propriile tale resurse și doar cu câteva mii de euro, dar ai și posibilitatea de a solicita ajutor și fonduri nerambursabile astfel încât investițiile financiare personale să fie mai reduse. În mod cert, opțiunile de dezvoltare sunt mult mai variate și poți avea parte de o mulțime de satisfacții pe toate planurile. Tu ce tip de afacere vrei să-ți creezi?

Alte informații despre creare site, web design