https://carpaticweb.ro

“Cât costă un site”, “Care este prețul unui site” în 2022, este o cautare foarte des intalnita pe Internet, acest lucru arata faptul ca interesul oamenilor pentru domeniul online este în continua crestere.

Cere oferta noastră aici.

In acest articol vom vedea care sunt costurile pentru creare unui site in 2022. Dupa parcurgerea acestui articol vei sti care este pretul unui site modern realizat cu tehnologie de actualitate.

Este destul de dificil pentru antreprenori sa obtina o oferta de pret exacta pentru crearea unui website pentru că foarte putine agentii digitale de webdesign afiseaza pretul real al unui site web deoarece fiecare proiect, fiecare site este diferit iar pretul unui site este corelat cu nevoile fiecarui client. Cant te intrebi cat costa un site, prima data intreaba-te ce vrei tu de la acel site web?

Vom rezuma toate costurile pentru creare unui site de prezentare si vom raspunde la intrebari precum:

  • Cât costa un site
  • Cat costa un site facut de tine
  • Cat costa un site facut de un webdesigner, agentie de webdesign
  • De ce am nevoie pentru a crea un site
  • Cat costa domeniu pentru site
  • Cat costa domeniu pentru stie .ro
  • Cat costa domeniu pentru site .com
  • Cat costa hostingul unui site
  • Cat costa administrarea unui site
  • De ce am nevoie de un site

 

De ce am nevoie de un site?


Site – ul tau lucreaz pentru tine chiar si atunci cand tu nu o faci. Clientii ajung sa iti viziteze site – ul si sa iti cunoasca afacerea, produsele si serviciile cu ajutorul site – ului. Site – ul poate fi mai eficient decat impartirea pliantelor sau a cartilor de vizita daca este promovat corespunzator.

Cu cat iti realizezi site – ul pentru afacere mai repede cu atat mai bine. Și competiția ta știe  acest lucru. Tot mai mulți clienți sau potențiali clienți iau decizia de cumparare din online.

Cât costă un site?

Cât costă un site făcut de tine?

S-ar putea ca optiunea acesta sa nu ti se para cea mai atragatoare si majoritatea oamenilor iti vor recomanda sa nu faci asta.

De ce ? Foarte simplu. Nu esti webdesigner . Gandeste-te la timpul care iti va lua sa inveti tot ceea ce implica realizarea unui site, de la design, la marketing, seo, optimizari viteza, securitate, UI, UX, promovare etc. apoi sa creezi acel site te va costa mai mult decat daca ai delega acest task. Tu trebuie sa te concentrezi pe afacerea ta.

In plus, niciodata nu vei face un site la fel de bun ca cineva care are deja experienta.

Stiu. Exista de asemenea, site-uri precum wix sau squarespace, generatoare de site-uri care iti creeaza un site total neprofesional, rigid si nepersonalizat in 15 minute.

Un site de genul acesta poate costa intre 100 si 300 lei pe luna. Este cea mai ieftina varianta si probabil nu iti va aduce clienti.

In concluzie, un site ieftin este o idee foarte proasta pentru afacerea ta.

Cât costă un site creat de un webdesigner / agenție de webdesign?

Acesta optiune este recomandata firmelor mici si mijlocii care doresc sa beneficieze de un site profesional care sa le aduca plus valoare si care sa ii ajute sa ajunga la mai multi clienti.

Pretul variaza in functie de complexitate, design si functionalitati, un site de prezentare simplu poate incepe de la 1.500 lei si poate ajunge pana la 8.000 – 9.000 lei.

Cere oferta noastră aici.

De ce am nevoie pentru a crea un site?

Pentru realizarea unui site veti avea nevoie in primul rand de un domeniu (numele site – wului www.nume-firma.ro) si un hosting sau gazduire (locul in care va exista site-ul). Urmeaza logo sau sigla afacerii, poze cu produsele, serviciile pe care le oferiti, descrierea produselor sau serviciilor, o scurta prezentare a activitatii firmei si nu in ultimul rand de datele de contact si inregistrare ale firmei.

Cât costă domeniu pentru site .ro

In cazul in care va desfasurati activitatea in romania cea mai buna alegere este un domeniu .ro Pretul pentru inregsitrarea a unui domeniu web este de aproximativ 70 lei / an.

Cât costă domeniu pentru site .com

In cazul in care va desfasurati activitatea pe piata internationala, va recomandam un domeniu .com. Pretul pentru inregsitrarea a unui domeniu web este de aproximativ 70 lei / an.

Cât costă hostingul unui site?

Este important sa tinem cont de faptul ca gazduirea sau hostingul influenteaza performanța  site – ului dvs., in general, un hosting ieftin va oferi o performanta mai redusa site – ului dvs., iar un hosting / gazduire cu un pret mai ridicat, o performanta mai buna.

Dupa ce am studiat peste 100 de oferte pentru gazduire, hosting din piata din romania am ajuns la concluzia ca o gazduire calitativa incepe de la 350 lei pe an.

 

Cat costa administrarea unui site?

După finalizarea site – ului, acesta va avea nevoie de intretinere si admnistrarea, actaulizari pentru a fi in pas cu noile update-uri. Costul de administrarea, intretinere sau mentenanta a unui site incep de la 200 lei / luna.

Cere oferta noastră aici.